Aloha Camp

Aloha Camp on Suomen taidekaupungissa, Mänttä-Vilppulassa kesäisin toimiva hyvänolon luova huvikumpu. Aloha Camp tarjoaa luovuutta ja hyvinvointia lisääviä kursseja luonnon helmassa, suomalaisessa järvimaisemassa. Entisen Hietalan tilan vanhat hirsirakennukset ja pihapiiri ovat saaneet uuden iloisen ilmeen Aloha Campin toiminnan myötä. Vanhan tilan leppoisa tunnelma ja upea sijainti luonnon keskellä antavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja uusien innostavien ideoiden syntymiseen. Luovuus, vapaus ja ilo ovat vahvasti läsnä Aloha Campin toiminnassa. Aloha Campin toiminta on suunnattu pääasiassa aikuisille.

Kesän 2018 kurssit

Myönteistä häpeää Stand Upin keinoin 29.6.-1.7.

Onko elämäsi täynnä vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia? Hyvä. Nyt voit kääntää kämmit voitoksi opettelemalla myönteisen mokailun taitoja komiikan avulla. Tule harjoitelemaan rennompaa suhtautumista itseesi ja opetele heittäytymään stand upin keinoin. Kurssilla treenaamme epäonnistumistaitoja mm. matalan kynnyksen improvisaatioharjoituksilla. Viikonlopun aikana jokainen saa etsiä omaa sisäistä koomikkoansa ja kokeilla itse vitsien kirjoutusta. Osallistujat saavat kurssilla ohjausta heidän omaan kirjoitusprosessiinsa ja itseilmaisuunsa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta stand upista. Epäonnistumisen kokemukset katsotaan eduksi. Osallistujat saavat kirjallisen ennakkotehtävän ennen kurssia.

Kurssi alkaa perjantaina majoittumisella klo. 16-17. Illan aikana tutustumme stand up:in saloihin. Stand Up -koomikko Jani Salo kertoo havainnoistaan koomikkona ja tavastaan kirjoittaa komiikkaa. Näyttelijä Emilia Haljalan johdolla pohdimme yhdessä luovan itseilmaisun merkitystä ja opettelemme häpeän sietoa hauskoilla harjoituksilla. Lauantaiaamuna on mahdollisuus osallistua lempeälle joogatunnille, josta aamupalan jälkeen jatkamme stand up -kirjoittamisen perusteisiin, sekä -esiintymisen perusperiaatteisiin. Käymme läpi myös stand upin sanastoa ja käsitteitä. Päivällä jokainen saa aikaa itsenäiseen kirjoitusprosessiin. Iltapäivällä jatkamme prosessia komiikan harjoitusten avulla. Lauantai-iltana vietetään yhdessä aikaa mm. saunoen ja rentoutuen leirinuotiolla. Iltaohjelmassa on mahdollista päästä kokeilemaan omia koomikon siipiään esittämällä omia vitsejä muille. Sunnuntaiaamuna voit osallistua joogatunnille ennen aamiaista, jonka jälkeen jatkamme harjoituksilla, jotka edistävät luovuuttamme kirjoitusprosessissa. Lounaan jälkeen kokoonnumme fiilistelemään viikonlopun oppeja ja oivalluksia, sekä pohdimme komiikan merkitystä arkielämässä.

Kurssin hinta on 250€ (sis. alv.) sisältäen majoituksen 2-4 hengen huoneessa ja ruokailun. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info@alohaspiritfinland.com                                                                                                                                                                                             

Ohjaajina toimivat Stand up -koomikko Jani Salo sekä näyttelijä ja joogaohjaaja Emilia Haljala.

Vain Alohaa – matalan kynnyksen jamitteluviikonloppu 6.-8.7.

Kyteekö sinussa musiikin kipinä, jonka haluaisit rohkaista roihuun? Vai oletko ehkä soittanut aiemmin, mutta kaipaat yhdessä soittamista ja uutta fiilistä musiikin tekemiseen? Kiinnostaisiko muskari tai bändikoulu, mutta harmiksesi olet jo aikuinen?

Jos osaat soittaa jotakin soitinta edes muutaman soinnun tai haluaisit kokeilla laulamista muutenkin kuin yksin suihkussa, tule mukaamme viettämään innostavaa viikonloppua musiikin ja hauskanpidon parissa. Vain Alohaa -jamitteluviikonloppu noudattaa Alohan filosofiaa, eli elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä. Viikonlopun aikana tutustumme yhdessä soittamisen perusteisiin ja luomme rennon ilmapiirin, jossa jokaisen on helppo heittäytyä tutkailemaan omaa suhdettaan musiikkiin.

Kurssi alkaa perjantaina majoittumisella klo 16-17. Illan aikana tutustumme uusiin bändikavereihimme ja fiilistelemme helppoja biisejä leirinuotiolla, kukin oman soittotaitonsa mukaan. Lauantaina aamupäivästä käymme läpi yhdessä soittamisen perusteita ja suunnittelemme yhteisen kappaleen toteuttamista. Iltapäivällä kokeilemme erilaisia tapoja luoda musiikkia ja heittäydymme jamittelemaan yhdessä valitsemaamme kappaletta. Päivän aikana jokainen saa ohjausta omaan soittamiseensa. Illalla rentoudumme saunoen, soittaen ja musiikista keskustellen. Sunnuntaina jatkamme biisin parissa ja päivän päätteeksi ”Aloha-studio” tallentaa yhteisen tuotoksemme muistoksi jokaiselle.

Kurssin hinta 250€ (sis. alv.) sisältäen majoituksen 2-4 hengen huoneissa ja ruoat. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info@alohaspiritfinland.com. Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä instrumenttisi ja kerro lyhyesti soittotaustastasi.

Ohjaajina toimivat Mikko Hautakangas, Sari Laapotti, Emma Nikander ja Emilia Haljala

 

Ohjaajien suhteista musiikkiin:

Mikko on soittanut bändeissä ja kirjoittanut biisejä jo yli 20 vuotta. Mikon pääsoitin on kitara, mutta useimmat muutkin kielisoittimet tottelevat tarvittaessa. Uusia välineitä musiikilliseen työkalupakkiin on tuonut myös äänittämisen ja miksaamisen opettelu. Lisäksi Mikko on jo neljän vuoden ajan päässyt jakamaan musiikin innostavaa ja voimauttavaa taikaa myös muille ohjatessaan työyhteisönsä bänditoimintaa.

Sari on tykännyt laulamisesta pienestä pitäen ja hän on käynyt muutaman vuoden ajan Complete Vocal Technique -laulutunneilla. Laulun lisäksi Sarilta sujuu koskettimien soitto. Sari on mukana kahdessa bändissä, toisessa laulajana ja toisessa siinä roolissa, mitä mikäkin biisi vaatii. Sarin musiikillinen luovuus ja harmonian taju pääsee kukoistamaan erityisesti studiossa.

Vuonna 2017 Emma kuunteli musiikkia yhteensä 89 500 minuuttia. Se on yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta, mutta aikaa on kuitenkin jäänyt myös itseilmaisuun soittimien avulla. Musiikki näyttelee siis monessa muodossa merkittävää roolia hänen elämässään. Emma on aloittanut soittamisen pianotunneilla lapsuudessaan, ja aikuisiällä mukaan ovat tulleet erilaiset soitinkokeilut etenkin naapurustobändi The Neighboursin myötä. Bändi merkitsee Emmalle ensisijaisesti luovuutta ja hauskanpitoa, eikä ryppyotsaista pyrkimistä täydelliseen lopputulokseen. Bändin myötä mukaan on tullut myös heittäytymisen ja oppimisen ilo.

Emilian suhde musiikkiin on ristiriitainen: se vaihtelee rakkaudesta vihaan ja toisin päin. Musiikillisen itseilmaisun nautintoa on aina varjostanut valtava sisäinen kriitikko. Näyttelijäntyön ja tanssin kautta Emilia on löytänyt myötätuntoisemman ja innostavamman otteen musiikkiin ja sen esittämiseen. Pienestä pitäen pianonsoitto on ollut tapa rentoutua ja viime vuosina matkassa on kulkenut myös sympaattinen Luna-ukulele. Emman kanssa perustetun The Neighbours -duon myötä yhdessä soittamisen hauskuus ja kokeilun ilo ovat luoneet täysin uudenlaisen, rennomman suhtautumisen musiikkiin. Oivalluksen kautta kynnys kokeilla uteliaasti uusia juttuja on laskenut huomattavasti.

Luova Flow – Avaimia luovuuden lukkoihin 14.-15.7.

 

Luova Flow -viikonloppu herättelee eloon sammunutta luovuuden kipinää ja vahvistaa jo olemassa olevaa yhteyttä. Kurssilla pohdimme luovuuden merkitystä omassa elämässämme, mikä on kenenkin luonnollisin tapa ilmaista luovuutta. Tarkastelemme mahdollisia luovuuden lukkoja, jotka estävät luovuuttamme virtaamasta vapaasti. Viikonlopun aikana pyrimme pois suorittamisesta, sillä luovuus harvoin virtaa väkisin vääntämällä.
 
Rento ja myötätuntoinen tunnelma ovat tärkeitä elementtejä luovassa prosessissa. Lähestymme luovuutta eri aistien avulla, niinpä harjoitukset sisältävät musiikkia, kirjoittamista ja liikettä. Lisäksi jooga, meditaatio ja luonnossa olo tukevat luonnollista luovuutta. Kurssille ei vaadita mitään erityisosaamista, voit tulla niillä tiedoilla ja taidoilla, joita sinulla juuri siinä hetkessä on.
 
Kurssi alkaa lauantaina klo 12. Päivän aikana tutkailemme luovuuden käsitettä ja miten luovuus ilmenee meissä. Tutustumme omaan sisäiseen lapseemme hauskojen harjoitusten avulla. Illalla rentoudumme saunoen ja jutellen leirinuotiolla. Sunnuntaiaamu alkaa lempeällä joogaharjoituksella, josta aamiaisen jälkeen heittäydymme kokeilemaan erilaisia itseilmaisun tapoja matalan kynnyksen harjoitusten avulla. Lounaan jälkeen kokoonnumme jakamaan viikonlopun ajatuksia, kokemuksia ja oivalluksia.
 
Kurssin hinta 140€, (sis. alv.) sisältäen majoituksen 2-4 hengen huoneissa ja ruoat. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info@alohaspiritfinland.com / www.alohaspiritfinland.com
 
Ohjaajana näyttelijä ja joogaohjaaja Emilia Haljala.

Wonder woman -viikonloppu 27.-29.7.

Tämä viikonloppu on pyhitetty wonder womanien voimien latautumiseen. Viikonloppu sisältää itsensä huomiointia, huolenpitoa ja hemmottelua muiden supernaisten seurassa. Viikonlopun aikana saat levätä ja lempeästi vahvistaa omia voimavarojasi. Akkuja lataamme itsetuntemusta ja myötätuntoa lisäävillä harjoituksilla. Kurssilla saat työkaluja, jotka selkeyttävät ja antavat uutta innostusta omaan arkeesi.

Päivät alkavat rauhallisella joogaharjoituksella ennen aamiaista. Aamu- ja iltapäivä workshoppien välissä sinulla on aikaa nauttia Aloha Campin muista aktiviteeteista. Voit ihailla järvimaisemia sup-lautailun parissa, käydä kävelyllä läheisellä Mäntänvuoren luontopolulla tai ottaa vaikkapa päiväunet riippumatossa. Huvikummun yhteisestä olohuoneesta löytyy soittimia, askartelutarvikkeita sekä minikirjasto. Lauantai-iltana kokoonnumme saunan jälkeen yhdessä iltanuotiolle iltapalalle. Aloha Campin iloinen tunnelma ja idyllinen ympäristö tarjoavat upeat puitteet mielen ja kehon hemmotteluun.

Viikonloput workshop-/ luento teemat:

  • Tutustumista omaan sisäiseen lapseensa, heittäytymistä ja hassuttelua.
  • Itsetuntemus- ja myötätuntotaidot – Kuinka elän itseni kanssa?
  • Aarrekartta unelmiin – Mitä minä haluan?
  • Mielen voima & positiivisen ajattelun ABC
  • Jooga & luovuus  –  Kaikki aistit auki

Kurssin hinta 250€, (sis. alv.) sisältäen majoituksen 2-4 hengen huoneissa ja ruoat. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info@alohaspiritfinland.com

Ohjaajana näyttelijä ja joogaohjaaja Emilia Haljala.

Jooga ja luontoyhteys – tilaa luonnolliselle luovuudelle 24.-26.8.

Luovuus on meissä kaikissa jo syntyessämme. Lapsena leikimme ja annamme mielikuvituksemme virrata vapaasti. Pikku hiljaa matkalla aikuisuuteen meille usein opetetaan mikä on “oikea” tapa tehdä asioita, luonnostaan luova mieli rajoittuu kun pyrimme tekemään asioita “oikein”. Suorituspaineet sekä vanhat uskomukset luovuudesta tai omasta kyvystämme toimia luovasti tukkivat helposti vapaata ilmaisua ja estävät inspiraatiota syntymästä.

Jooga ja luonto voivat opettaa meille valtavan paljon luovasta prosessista, kunhan kuuntelemme, katselemme, aistimme ja havaitsemme, teemme tilaa oivalluksille. Mitä luovuus oikeastaan on ja mistä se syntyy, miten se toimii? Miten luovaa tilaa voi ylläpitää? Luontoyhteysharjoituksissa tutkimme näitä kysymyksiä kokemuksellisesti yksinkertaisten, aisteja herättelevien ja läsnäoloa syventävien harjoitusten kautta. Joogan tuodessa meitä lähemmäksi itseämme, opimme tietoisesti tarkkailemaan omaa kehoa ja mieltä. Silloin on helpompi tehdä havaintoja haitallisista toimintamalleista ja ajatuksista, jotka saattavat seistä luovuutemme tiellä. Luova prosessi itse tapahtuu jossain tietoisen ja tiedostamattoman rajamailla. Kun mieli rauhoitetaan ja tyhjennetään, luodaan tilaa uudelle.

Viikonlopun aikana tasapainotamme ja rentoutamme kehoa sekä mieltä lempeillä hathajoogaharjoituksilla. Luontoyhteysharjoituksissa keskitymme sisäisen ja ulkoisen luonnon vastavuoroisuuteen, itsessä ja luonnossa esiintyviin rytmeihin ja sykleihin, sekä jaettuun luovaan virtaan ihmisten ja muun luonnon välillä. Tietyn taiteellisen lopputuloksen tai luovien huippukokemusten tavoittelun sijaan opettelemme kuuntelemaan ja huomaamaan meissä ja ympärillämme jatkuvasti aktiivisen luovuuden, luottamaan siihen ja nauttimaan sen aaltoilusta. Harjoitusten myötä syvenevä yhteys itseen ja ulkoiseen luontoon rauhoittaa, inspiroi ja luo tilaa sujuvammalle, herkemmälle ja luovemmalle arkipäivän vuorovaikutukselle ympäröivän maailman kanssa.

Kurssin hinta 250€, (sis. alv.) sisältäen majoituksen 2-4 hengen huoneissa ja ruoat. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info@alohaspiritfinland.com / www.alohaspiritfinland.com

Ohjaajina näyttelijä ja joogaohjaaja Emilia Haljala sekä luontoyhteysohjaaja Paula Mattila